Voorwoord voorzitter Rob Koek

Beste Sassemers,

“Het gaat toch wel door?” Deze vraag heb ik de afgelopen dagen en weken heel vaak gehoord. In een bijzondere tijd als deze zijn de Najaarsfeesten blijkbaar meer dan welkom. Voor ons was dit een aansporing om werkelijk alles uit de kast te halen om ondanks de geldende maatregelen toch een leuk feestprogramma aan u te kunnen presenteren. Allereerst is daarom hier een woord van dank op z’n plaats aan de medewerkers van de gemeente, de politie, de brandweer en de veiligheidsregio. Zonder hun inzet was het niet mogelijk geweest om het programma zoals dit nu voor u ligt te presenteren!

En wat is dan dat programma, wat kan er, en wat kan er niet? We mogen, op het moment dat ik dit voorwoord schrijf, een buitenfeest organiseren voor maximaal 750 bezoekers. En dat gaan we dus ook doen. Op de plek waar andere jaren die geweldige feesttent staat, gaan we nu buiten in de open lucht een groot terras opbouwen. Met een podium, met leuke muziek, kortom met alle voorzieningen die we andere jaren ook hebben. Alleen geen dak, maar natuurlijk wel een bar en ook die gezellige barmedewerkers van de Bassets en Adest Musica. 

Maar er is nog meer, veel meer. Op zaterdag 18 september direct de eerste grote klapper. Een optreden van Berget Lewis & Zo! Gospel Choir in de Pancratiuskerk. De dag erna is er in ons mooie park Rusthoff een culturele middag met diverse muzikale optredens en een heuse circusvoorstelling. Ook die zondag in het park de Kindermarkt zoals we die anders altijd op Koningsdag organiseren, maar die al twee jaar niet door mocht gaan. Dan vanaf woensdag de kermis op het terrein bij de Wasbeek, het Tobbetje Steken en het Tonknuppelen; bijna alle andere traditionele evenementen zijn er weer. U kunt er alles over lezen in dit boekje. Maar let wel op: bij diverse evenementen bent u verplicht om een Coronatoegangsbewijs te tonen. Bij het betreffende evenement staat dit duidelijk vermeld. 

De verkoop van de toegangsmunten doen we dit jaar via internet. Vanaf vrijdag 10 september, precies om 18:00 uur, kunt u bij ons toegangsmunten bestellen. Wij komen dan in de week vóór de kermis de munten bij u thuis brengen. U kunt alleen munten bestellen als u in Sassenheim woont en het maximum is 2 toegangsmunten per huisadres voor iedere feestavond. Om de verdeling zo eerlijk mogelijk te doen, hebben we besloten dat u voor de vrijdag- en de zaterdagavond samen ook maar twee toegangsmunten mag bestellen.

Onveranderd voor alle activiteiten is, dat wij die organiseren met de wens om mensen bij elkaar te brengen. Om SAMEN te vieren. Want vieren doen we SAMEN. Dat maakt de tradities zo bijzonder. En dat maakt ons mooie dorp ook zo bijzonder.

Ik wens u een heel fijn samenzijn tijdens onze activiteiten. 

Rob Koek, Voorzitter Oranjevereniging Sassenheim