Koningsdag

Ieder jaar op 27 april

Een van de belangrijkste doelen van de Oranjevereniging is het in het openbaar herdenken en vieren van de verjaardagen van de leden van het Koninklijk Huis. De bekendste en grootst gevierde hiervan is natuurlijk Koningsdag. Ooit begonnen als Prinsessedag, later Koninginnendag en sinds het aantreden van Willem-Alexander Koningsdag.

Sinds de oprichting van de Oranjevereniging is deze dag de belangrijkste in het voorjaar. Op deze dag worden er naast het afnemen van de aubade vele activiteiten voor jong en oud georganiseerd in het dorp. Ook worden al jaren een aantal van de vroegste vlaggers beloond met een heerlijke taart.

Online inschrijvingen

• 6:19 uur: Vlag mag uit t/m zonsondergang