100 jaar Oranjevereniging Sassenheim

In 1922 werd er in Sassenheim een vergadering belegd waarin aan de inwoners werd voorgelegd of de oprichting van een Oranjevereniging voor Sassenheim wenselijk was. Hier bleek een groot draagvlak voor te zijn binnen het dorp. Vanaf dat eerste moment in 1922 is de Oranjevereniging een verbindende factor geweest in het dorp. Nu 100 jaar later doet de Oranjevereniging Sassenheim nog altijd niks alleen. Bij alles wat er georganiseerd wordt werkt de vereniging samen met de vele Sassenheimse verenigingen en ondernemers. Oranjevereniging Sassenheim verbindt… al 100 jaar!

En verbinden wordt ook het doel voor ons jubileum programma in juni. Houd deze pagina in de gaten voor alle activiteiten die er georganiseerd zullen worden.

Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging 18 juni 2022 Taptoe
Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging 22 juni 2022 Abba tribute concert
Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging 23 juni 2022 chanson avond met Gerard Alderliefste en Crescendo
Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging 24 juni 2022 OG3NE met het KLM orkest
Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging 25 juni 2022 Slotavond met All Stars en DJ Michiel

Klik op een van de evenementen om kaarten te bestellen.

Feestmaand juni

Sassenheim

Knallende slotavond met All Stars coverband en DJ Michel in de jubileumtent

Meer informatie
Oranjevereniging Sassenheim - 100 jaar Oranjevereniging jubileumbier de Scheve Hoed

Jubileum bier: “Scheve Hoed”

De Scheve Hoed is door het bestuur zelf gebrouwen ter ere van het 100 jarig jubileum. De Scheve Hoed is een kruidig blond bier met een natuurlijke oranjekleur. Een heerlijk verfrissend bier voor tijdens de zomerse jubileum maand in juni. De Scheve Hoed is een limited edition, dus zorg dat je jouw flesjes te pakken krijgt voordag deze uitverkocht zijn!

Bestel jouw Scheve Hoed pakket

€15,-

Het pakket bevat 5 flesjes bier en een uniek Scheve Hoed glas.

Verhaal achter het bier

Met de naam ‘Scheve Hoed’ verwijzen we naar de kostuums van het Oranjevereniging bestuur van 100 jaar geleden. De heren uit het bestuur waren toen de tijd gekleed in een pak met een hoge hoed. Daarnaast is de naam ook een knipoog naar de uitspraak “Zijn hoed staat scheef”. Dit is een oud gezegde waarmee iemand aangeduid wordt die een borrel te veel op heeft.

• ‘Scheve Hoed’ jubileumbier van Oranjevereniging Sassenheim

• 100-jarige Oranjevereniging Sassenheim zoekt foto’s