4 mei herdenking

Help mee om de herdenking tot leven te brengen

Op 4 mei herdenken we allen die sinds het uitbreken van de tweede wereld oorlog gevallen zijn in oorlogen en tijdens vredesoperaties.

Voor de herdenking van dit jaar zoeken wij 18 mensen die willen figureren tijdens de herdenking bij het monument in Sassenheim.

De jaartallen op het monument geven de indruk dat het om oude mensen gaat. Maar in werkelijkheid is de oudste 46 jaar geworden en de jongste was pas 19 jaar.

Middels figuranten willen wij dit aan Sassenheim overdragen. Door de namen een “gezicht” te geven middels figuranten.

De bedoeling is dat de 18 figuranten de namen op het monument vertegenwoordigen. Als figurant stel je jezelf aan het publiek voor met de naam van het monument die jij vertegenwoordigd.

Op maandag 30 april zal er ’s avonds een repetitie zijn met de deelnemers. Hierover zal na aanmelding meer informatie gegeven worden.

Op 4 mei verwachten wij de figuranten om 19:00 uur bij het schilders museum in het oude gemeentehuis achter het monument. Na afloop van de herdenkingsceremonie zal er in een stille tocht naar het onderdak gelopen worden. Hier zal nog een kort programma zijn in samenwerking met Stichting Oud Sassenheim.

Het is de bedoeling dat de figuranten voor gaan in de stille tocht. Zij zijn als vertegenwoordiging van de namen op het monument tenslotte het middelpunt van de ceremonie. Het volledige programma zal rond 21:30 uur afgelopen zijn. Voor vragen kan altijd contact met ons worden opgenomen.

Ben jij tussen de 18 en 46 jaar? En wil jij ons op deze eervolle plek ondersteunen in het doorgeven van de herdenking? Meld je dan hieronder aan.

  Wij zoeken:

  Mannen in van de volgende leeftijden.

  19: 1x
  21:
  2x
  22: 4x
  23: 1x
  24: 1x
  25: 2x
  29: 1x 
  30: 1x
  31: 1x
  32: 2x
  40: 1x
  46: 1x